Begravning utomlands

  1. Begravning

Att ordna begravning utomlands kräver mycket förberedelser, både administrativt och rent praktiskt. Vi, Hassan och Jennie, hjälper er med allt.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå får ni professionell hjälp med allt gällande transport och administration vid begravning utomlands. Vi ordnar med allt det praktiska kring kistläggningen, en eventuell kremation samt transport av kista eller urna till önskat land. Därutöver hanterar vi alla krävande administrativa sysslor. Det administrativa arbetet innefattar bl.a. framtagning av obligatoriska intyg som är nödvändiga för att få ett godkännande från det aktuella mottagarlandets konsulat samt dokumentation.  Vänligen se nedan prisexempel som visar vilka moment som kan behövas vid en begravning utomlands! 

Prisexempel

27 990 kr

Administration & dokumentation 2995 kr
Kistläggning & transport till flygplats 4800 kr
Obehandlad kista, Furu bas 3300 kr
Zinkkista 5900 kr
Tätning av zinkkista 1995 kr
Flygtransport utomlands fr. 10 000 kr

Få en kostnadsfri offert och mer information:

KisttransportUrntransport

Vi återkommer inom 24 timmar!

Topp 5 saker att tänka på vid begravning utomlands

  1. Vid transport av kista/urna utomlands krävs alltid en dokumenterad mottagare i ankomstlandet. Mottagarens namn, telefonnummer samt personnummer måste uppges och dokumenteras för att få godkänt från mottagarlandets konsulat. Vid uthämtning av kistan/urnan krävs att mottagaren kan uppvisa en giltig ID-handling.

  2. Vid utlandstransport av kista måste den avlidne enligt lag transporteras i en kista som är ogenomtränglig för fukt och innehåller ett absorberande material invändigt. För att uppfylla dessa krav kistläggs den avlidne i först i en tät zinkkista. Zinkkistan placeras sedan i en yttre träkista.

  3. Arbetet för att kunna genomföra en utlandstransport tar normalt 4-5 arbetsdagar. Tidsåtgången beror på administration av nödvändiga intyg samt krav på omfattande dokumentation för att få tillåtelse till transporten. Det skall bland annat tas fram intyg för balsamering och sanitet, passersedel och lödningsintyg. Därutöver ska skall även kroppen samt kistan förberedas och översatta dödsfallsintyg ska styrkas med apostille av en notarius publicus som oftast är en advokat. Viktigt att veta i detta sammanhang är att all betalning gällande utlandstransport sker i förskott, detta eftersom utläggen till flygbolagen är stora.

  4. Hos oss på Lavendla Begravningbyrå kan ni få hjälp att transportera en kista eller urna till alla delar av världen under förutsättning att det finns en flygplats i området. Behövs en balsamering eller hjälp med översättning så ordnar vi det också.

  5. För att påskynda arbetet med att anordna utlandstransporten sker all kommunikation med ambassader samt transportörer via oss på Lavendla Begravningsbyrå. Som anhörig kan du med andra ord slappna av och lägga alla tankar på pappersarbete och byråkratiska processer åt sidan för att istället ägna dig åt din sorg.


Missa inget viktigt - 37 saker att tänka på vid dödsfall


 

begravning-utomlands-transport-med-flygplan-lavendla-begravningsbyraKisttransport eller urntransport vid begravning utomlands?

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er att transportera såväl kistor som urnor för begravning utomlands. En kisttransport till hemlandet kan vara mycket kostsam medan en urntransport kostar ungefär lika mycket som en vanlig flygbiljett. Hur pass smidig och snabb utlandstransporten blir bestäms i hög grad av vilket land som är det aktuella mottagarlandet. Olika mottagarländer har olika rättssystem vilket gör att rutinerna för godkännandet av en utlandstransport skiljer sig mycket åt.

SOS International hjälper till vid dödsfall utomlands

Kostnaderna vid dödsfall utomlands blir lätt höga då transporterna ofta är omfattande. Se därför över om det finns en försäkring som täcker dessa kostnader. Om en svensk medborgare avlider utomlands hjälper ofta SOS International till i samarbete med en rad försäkringsbolag. Kontakta SOS International vid ett dödsfall utomlands för att ta reda på vilket stöd just ni kan erhålla.

Lavendla samarbetar med Active Air Cargo för transport till begravning utomlands

För att ge snabb och professionell hjälp vid transport för begravning utomlands samarbetar vi på Lavendla Begravningsbyrå med bland annat Active Air Cargo. Active Air Cargo har lång erfarenhet när det kommer till transport av kista/urna utomlands och ordnar med transport från Arlanda flygplats i Stockholm. Vi har naturligtvis även andra samarbetspartners vilka hjälper oss med transport från exempelvis Landvetter i Göteborg, Malmö Airport i Malmö, eller Kastrup i Köpenhamn.

Begravning utomlands i hela världen - Lavendla International

Vi på Lavendla Begravningsbyrå kan hjälpa er med transport av kista/urna till alla delar av världen under förutsättning att det finns en flygplats i området. Följande är några av våra destinationer:

Albanien, Andorra, Azerbajdzjan, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Grekland, Irland, Island, Italien, Kazakstan, Kosovo, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Makedonien, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ukraina, Ungern, USA, Vitryssland, Österrike, England, Skottland och Nederländerna (Holland).

Få en kostnadsfri offert och mer information:

KisttransportUrntransport

Vi återkommer inom 24 timmar!

Har du frågor gällande begravning utomlands? Kontakta gärna vår kundtjänst på telefonnummer 0771 - 22 21 21 så hjälper vi dig! 

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE