rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Ekerö

Kontakta oss

Din begravningsbyrå på Ekerö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö. Med oss som begravningsbyrå skapar du rätt förutsättningar för en vacker och fridfull begravningsakt. Vi arrangerar såväl borgerliga som kristna och andra religiösa begravningar. Och vi gör det på det sätt som känns bäst för just dig. I ett möte, i ett telefonmöte eller med hjälp av vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö har vi som mål att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplaneringen absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför, som ovan nämnt, välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket av våra planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö.

Vi hjälper dig med begravning i Ekerö

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Ekerö

Lavendla begravningsbyrå i Ekerö hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Ekerö

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Ekerö

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning på Ekerö

Traditionella, kristna begravningar sker i alla kyrkor på Ekerö på torsdagar och fredagar. Kyrkorna på Ekerö är: Ekerö kyrka, Ekebyhovskyrkan, Adelsö kyrka, Munsö kyrka och Lovö kyrka.

Alla kyrkor har CD-spelare förutom Lovö kyrka, och alla kyrkor har möjlighet till inkoppling av telefon i ljudsystemet.

Ekerö Kyrka är församlingens huvudkyrka. Detta är en vacker kyrka med medeltida anor belägen vid Ekeröfjärdens norra strand. Kyrkan utgör med sin originella tornspira en skön syn såväl från land som från sjöss. Invändigt är kyrkan dunkelt vit och ljus med vackra valvpartier och takkronor som skapar en luftig och stämningsfull känsla.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning på Ekerö

En borgerlig begravning på Ekerö sker allt som oftast i Ekerö hembygdsgård, och här finns 80 sittplatser. Här finns tyvärr inget bårtäcke att tillgå då alla bårtäcken i Ekerö pastorat har kristna symboler. CD-spelare finns att använda i lokalen. Gäster brukar vanligtvis ta med egen utrustning om man önskar ljuduppspelning på annat sätt, exempelvis via dator eller telefon.

Ekerö hembygdsgård ger ett lantligt och luftigt intryck såväl utifrån som inifrån. Invändigt skapar det helvita taket och väggarna, tillsammans med det vackra trägolvet och de enkla fönsterna, en ljus och lättsam atmosfär.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Begravningsplatser inom Ekerö Pastorat finns vid Adelsö kyrkogård, Ekerö kyrkogård, Lovö kyrkogård, Munsö kyrkogård samt Lovö Skogskyrkogård. Dessa kyrkogårdar erbjuder olika gravskick. Det finns kist- och urngravplatser på samtliga kyrkogårdar. Minneslund och askgravlund finns på Munsö, Adelsö, Ekerö kyrkogårdar och Lovö Skogskyrkogård.

Ekerö kyrkogård huserar även gravkvarter för andra trossamfund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Ekerö

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria