08-50 27 83 46 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Ekerö

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Ekerö

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-50 27 83 46 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå på Ekerö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö. Med oss som begravningsbyrå skapar du rätt förutsättningar för en vacker och fridfull begravningsakt. Vi arrangerar såväl borgerliga som kristna och andra religiösa begravningar. Och vi gör det på det sätt som känns bäst för just dig. I ett möte, i ett telefonmöte eller med hjälp av vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

På Lavendla Begravningsbyrå Ekerö har vi som mål att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplaneringen absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför, som ovan nämnt, välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket av våra planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från oss på Lavendla Begravningsbyrå Ekerö.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Ekerö

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Ekerö?

Pris för begravning i Ekerö kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Ekerö?

Lavendlas jurister och boutredare i Ekerö tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning på Ekerö

Traditionella, kristna begravningar sker i alla kyrkor på Ekerö på torsdagar och fredagar. Kyrkorna på Ekerö är: Ekerö kyrka, Ekebyhovskyrkan, Adelsö kyrka, Munsö kyrka och Lovö kyrka.

Alla kyrkor har CD-spelare förutom Lovö kyrka, och alla kyrkor har möjlighet till inkoppling av telefon i ljudsystemet.

Ekerö Kyrka är församlingens huvudkyrka. Detta är en vacker kyrka med medeltida anor belägen vid Ekeröfjärdens norra strand. Kyrkan utgör med sin originella tornspira en skön syn såväl från land som från sjöss. Invändigt är kyrkan dunkelt vit och ljus med vackra valvpartier och takkronor som skapar en luftig och stämningsfull känsla.

Borgerlig begravning på Ekerö

En borgerlig begravning på Ekerö sker allt som oftast i Ekerö hembygdsgård, och här finns 80 sittplatser. Här finns tyvärr inget bårtäcke att tillgå då alla bårtäcken i Ekerö pastorat har kristna symboler. CD-spelare finns att använda i lokalen. Gäster brukar vanligtvis ta med egen utrustning om man önskar ljuduppspelning på annat sätt, exempelvis via dator eller telefon.

Ekerö hembygdsgård ger ett lantligt och luftigt intryck såväl utifrån som inifrån. Invändigt skapar det helvita taket och väggarna, tillsammans med det vackra trägolvet och de enkla fönsterna, en ljus och lättsam atmosfär.

Begravningsplatser

Begravningsplatser inom Ekerö Pastorat finns vid Adelsö kyrkogård, Ekerö kyrkogård, Lovö kyrkogård, Munsö kyrkogård samt Lovö Skogskyrkogård. Dessa kyrkogårdar erbjuder olika gravskick. Det finns kist- och urngravplatser på samtliga kyrkogårdar. Minneslund och askgravlund finns på Munsö, Adelsö, Ekerö kyrkogårdar och Lovö Skogskyrkogård.

Ekerö kyrkogård huserar även gravkvarter för andra trossamfund.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Ekerö

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria