Lavendla Begravning & Juridik

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Gävleborg

Kontakta oss

Lättillgänglig begravningsbyrå för dig i Gävleborg

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå. Hos oss får du hjälp att skapa ett vackert och personligt avsked på ett bekvämt och prisvärt sätt. Vi är en modern begravningsbyrå med fokus på att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Våra främsta ledord på är omtanke, lättillgänglighet och flexibilitet. Därför erbjuder vi möjligheten, att utöver att träffa oss, också kunna boka begravningen direkt via vår hemsida. Tack vare vår onlinebokning kan du som anhörig planera när just du har kraft och möjlighet.

Med lång erfarenhet av att ordna religiösa och borgerliga begravningar har gett oss alla verktyg för att skapa rogivande avsked. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med oss och att begravningen känns nära och rätt. Därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning med erfarna begravningsrådgivare på telefon. För maximal tillgänglighet har vi generösa öppettider. Hör av dig morgon, dag eller kväll med frågor och funderingar!

Boka begravningen på dina villkor

Vi vill bidra med omtanke, förståelse och värdighet. På så sätt hade vi velat bli bemötta i en svår och ovan situation. Ett personligt bemötande innebär hur som helst inte nödvändigtvis ett besök på kontor eller bokning över telefon. För att låta dig boka begravningen på dina villkor har vi skapat en lättanvänd webbtjänst. Här kan du planera när som helst och var som helst. Ta pauser när du vill och dela ansvaret med de andra anhöriga. Vi vill inte ersätta personlig kontakt med onlinehantering, utan ser det som ett komplement. När bokningen är inskickad ringer en av våra rådgivare upp för att se till att du har kommit ihåg allt du ville ha med. På så sätt kan vi säkerställa att allt tolkas på rätt sätt. Skulle du föredra att boka begravningen via telefon? Inga problem. Våra kunniga begravningsrådgivare tar gärna emot din beställning på telefon om du önskar.

Varje person är unik och varje liv formas av personlighet. Eftersom begravningar ska hylla livet som levts hjälper vi dig gärna låta det skina igenom. Oavsett om den avlidne hade föredragit en strikt traditionell ceremoni eller en unik tillställning. Med begravningssånger, begravningsblommor och riktlinjer för klädsel formar du de viktiga detaljerna i upplägget. Vi hjälper dig även med det stora, som att hitta rätt lokal bland begravningskapell, kyrkor och andra alternativ du är intresserad av. Vi ser också till att sätta dig i kontakt med präster och borgerliga officianter i Gävleborg.

Läs gärna mer på våra lokala informationssidor:

Bollnäs, Delsbo, Gävle, Hofors, Hudiksvall,  Kilafors, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn, Storvik

Kontakta oss

Ring oss på 0771-22 21 21 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Vi hjälper dig med begravning i Gävleborg

Om Lavendla begravningsbyrå

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som du önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt dig som kund. Det är dina önskningar och förutsättningar som ligger till grund för vårt arbete.

Våra rådgivare uppmuntras erbjuda tider som passar dig i din vardag, vilket långt ifrån alltid är detsamma som kontorstider. Vi gör vi allt för att passa in i just ditt livspussel.

På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kristen begravning

Kyrklig begravning i Gävleborg

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning. Det innebär bland annat ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse och avsked. Stämning och karaktär skapas genom orgelmusik och utvalda psalmer. Om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan erbjuds präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt. Vi hjälper även medlemmar i andra kristna samfund ordna begravning enligt sin tro.

Läs mer Läs mindre
Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Gävleborg

För en borgerlig ceremoni i exempelvis Gävle rekommenderas begravning med borgerlig officiant i ett av Gävles vackra begravningskapell. Både det större Eviga ljusets kapell (plats för 100 personer) och det mindre Uppståndelsens kapell (35 personer) ligger på markplanet i Gävle krematorium på Skogskyrkogården. Kapellen är öppna för både borgerliga som kyrkliga begravningar. Ceremonierna hålls mellan onsdag och fredag.

Läs mer Läs mindre
Minneslund Lavendla Begravningsbyrå

Begravning utan ceremoni

Vi på hjälper dig som vill ha en begravning utan ceremoni. Vi tar hand om den avlidne, gör kistläggning och transporterar sedan till krematoriet. Du bestämmer över gravsättningen. Vanligaste önskemål är minneslund, urngrav och att sprida askan.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Gävleborg

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove

Vill du synas här? Kontakta oss