Lavendla 

Begravningsbyrå Gävleborg

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0771-22 21 21 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Gävleborg med omnejd

Lättillgänglig begravningsbyrå för dig i Gävleborg

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå. Hos oss får du hjälp att skapa ett vackert och personligt avsked på ett bekvämt och prisvärt sätt. Vi är en modern begravningsbyrå med fokus på att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Våra främsta ledord på är omtanke, lättillgänglighet och flexibilitet. Därför erbjuder vi möjligheten, att utöver att träffa oss, också kunna boka begravningen direkt via vår hemsida. Tack vare vår onlinebokning kan du som anhörig planera när just du har kraft och möjlighet.

Med lång erfarenhet av att ordna religiösa och borgerliga begravningar har gett oss alla verktyg för att skapa rogivande avsked. För oss är det viktigt att du känner dig trygg med oss och att begravningen känns nära och rätt. Därför erbjuder vi kostnadsfri rådgivning med erfarna begravningsrådgivare på telefon. För maximal tillgänglighet har vi generösa öppettider. Hör av dig morgon, dag eller kväll med frågor och funderingar!

Boka begravningen på dina villkor

Vi vill bidra med omtanke, förståelse och värdighet. På så sätt hade vi velat bli bemötta i en svår och ovan situation. Ett personligt bemötande innebär hur som helst inte nödvändigtvis ett besök på kontor eller bokning över telefon. För att låta dig boka begravningen på dina villkor har vi skapat en lättanvänd webbtjänst. Här kan du planera när som helst och var som helst. Ta pauser när du vill och dela ansvaret med de andra anhöriga. Vi vill inte ersätta personlig kontakt med onlinehantering, utan ser det som ett komplement. När bokningen är inskickad ringer en av våra rådgivare upp för att se till att du har kommit ihåg allt du ville ha med. På så sätt kan vi säkerställa att allt tolkas på rätt sätt. Skulle du föredra att boka begravningen via telefon? Inga problem. Våra kunniga begravningsrådgivare tar gärna emot din beställning på telefon om du önskar.

Varje person är unik och varje liv formas av personlighet. Eftersom begravningar ska hylla livet som levts hjälper vi dig gärna låta det skina igenom. Oavsett om den avlidne hade föredragit en strikt traditionell ceremoni eller en unik tillställning. Med begravningssånger, begravningsblommor och riktlinjer för klädsel formar du de viktiga detaljerna i upplägget. Vi hjälper dig även med det stora, som att hitta rätt lokal bland begravningskapell, kyrkor och andra alternativ du är intresserad av. Vi ser också till att sätta dig i kontakt med präster och borgerliga officianter i Gävleborg.

Läs gärna mer på våra lokala informationssidor:

Bollnäs, Delsbo, Gävle, Hofors, Hudiksvall,  Kilafors, Ljusdal, Nordanstig, Ockelbo, Ovanåker, Sandviken, Söderhamn, Storvik

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.
Kristen begravning

Kyrklig begravning i Gävleborg

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning. Det innebär bland annat ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse och avsked. Stämning och karaktär skapas genom orgelmusik och utvalda psalmer. Om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan erbjuds präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt. Vi hjälper även medlemmar i andra kristna samfund ordna begravning enligt sin tro.

Läs mer Läs mindre
Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Gävleborg

För en borgerlig ceremoni i exempelvis Gävle rekommenderas begravning med borgerlig officiant i ett av Gävles vackra begravningskapell. Både det större Eviga ljusets kapell (plats för 100 personer) och det mindre Uppståndelsens kapell (35 personer) ligger på markplanet i Gävle krematorium på Skogskyrkogården. Kapellen är öppna för både borgerliga som kyrkliga begravningar. Ceremonierna hålls mellan onsdag och fredag.

Läs mer Läs mindre
Minneslund Lavendla Begravningsbyrå

Begravning utan ceremoni

Vi på hjälper dig som vill ha en begravning utan ceremoni. Vi tar hand om den avlidne, gör kistläggning och transporterar sedan till krematoriet. Du bestämmer över gravsättningen. Vanligaste önskemål är minneslund, urngrav och att sprida askan.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Gävleborg

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove
Vill du synas här? Kontakta oss