Lavendla 

Begravningsbyrå Järfälla

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Järfälla – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla – Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Järfälla

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Saul Mora

Järfälla

“Bra bemötande, hjälpsamma och professionella i sitt yrke.”

Niklas Henning

Järfälla

“Mycket bra tycker jag”

Anna Wallenius

Järfälla

“Dagen blev precis så som vi tänkt oss. Fantastiskt bemötande och jättebra service. Rekommenderas varmt!”

Mikael

Järfälla

“Bra service och återkoppling”

Gunnel Dandenell

Järfälla

“Fin bra hjälp. Lyhörd, vänlig personal.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kristen begravning i Järfälla kan vi på Lavendla hjälpa dig med

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla ordnar ofta begravningar i församlingens vackra kyrkor. Allra oftast önskar anhöriga hålla begravningen i Järfälla eller Viksjö kyrka.

Järfälla kyrka är en mycket vacker och omtyckt kyrka vars yttre arkitektur andas starkt av medeltiden. I denna kyrka hålls årligen ett stort antal bröllop. Kyrkan är dock minst lika passande vid en begravning. Det långsmala kyrkorummet har ljusa väggar och kyrkbänkarna går i en gröngrå nyans vilket skapar en känsla av lugn och rofylldhet. Ovanför kyrkogången hänger fantastiska ljuskronor i en gyllene färg. Totalt rymmer kyrkorummet upp till 120 personer. Antalet sittplatser är 100.

I kontrast till Järfälla kyrka är Viksjö kyrka en mycket modern kyrka. Byggnaden har ett yttre i vit träpanel och ligger mitt i Viksjö centrum. Interiören är otroligt luftig, ljus och öppen. De stora glasfönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kyrkorummet. Altarfönstret med dess gula färg symboliserar det eviga livet. Övriga fönster går i rött, blått och grönt. Totalt finns här plats för upptill 250 begravningsgäster vilket gör att den passar extra bra vid större begravningar i Järfälla med omnejd.

Oavsett vilken kyrka du önskar arrangera begravningen i hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla dig gärna. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och hjälp. Varmt välkomna.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Låt oss ordna en borgerlig begravning i Järfälla åt dig

Utöver kyrkliga begravningar arrangerar vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla också borgerliga begravningar i Järfälla med omnejd. En borgerlig begravning är en icke-religiös begravningsakt där du som anhörig själv kan bestämma hur ceremoniupplägget ska se ut. Därtill kan du även bestämma vem som ska hålla i själva ceremonin; du själv, en annan anhörig/vän eller en professionell borgerlig officiant.

I Järfälla med omnejd äger de flesta borgerliga begravningar rum i Pilgrimskapellet på Görvälns kyrkogård. Kapellet ligger otroligt vackert och närheten till naturen gör det till ett självklart val för många anhöriga. Kapellbyggnadens arkitektur skvallrar om starka östasiatiska influenser. Inuti kapellet finns inga religiösa symboler. De naturtrogna väggmålningarna skänker en meditativ känsla av stillhet vilket gör kapellet till en utmärkt plats för begravningar. Inuti kapellet ryms det mellan 80 till 100 personer. I kapellet finns även lokal för minnesstunder. Denna sal rymmer upp till 45 personer.

 

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Vi hjälper dig välja en värdig begravningsplats i Järfälla

I Järfälla med omnejd är det vanligt med gravsättning på antingen Görvälns griftegård eller Järfälla kyrkogård. Görvälns griftegård är en mycket naturnära och vacker begravningsplats som brer ut sig över såväl åkermark som mer bergiga partier klädda av skog. Begravningsplatsens minneslund är belägen på toppen av en kulle omsluten av tallskog. Under sommarmånaderna porlar här ett vattenfall nedför kullen till det välkända Pilgrimskapellet. Görvälns griftegård erbjuder dock inte bara en minneslund för gravsättning. Här finns också kist- och urngravar. Sedan januari 2018 finns det även ett enskilt muslimskt gravkvarter.

Järfälla kyrkogård ligger i anslutning till Järfälla kyrka. Detta är områdets äldsta och mest traditionella begravningsplats. Här finns både kist- och urngravar men även en askgravlund, en askgravplats samt en minneslund. De olika gravkvarteren är vackert inramade med hjälp av häckar och lövträd.

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla finns alltid nära till hands för att besvara era frågor kring gravsättning. Ring oss så hjälper vi er. Vår rådgivning är kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lavendla Begravningsbyrå Järfälla - Vi gör det svåra lite lättare

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla. Vi hjälper er och gör det svåra lite lättare.