Lavendla 

Begravningsbyrå Järfälla

08 - 22 11 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Järfälla

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla ordnar ofta begravningar i församlingens vackra kyrkor. Allra oftast önskar anhöriga hålla begravningen i Järfälla eller Viksjö kyrka.

Järfälla kyrka är en mycket vacker och omtyckt kyrka vars yttre arkitektur andas starkt av medeltiden. I denna kyrka hålls årligen ett stort antal bröllop. Kyrkan är dock minst lika passande vid en begravning. Det långsmala kyrkorummet har ljusa väggar och kyrkbänkarna går i en gröngrå nyans vilket skapar en känsla av lugn och rofylldhet. Ovanför kyrkogången hänger fantastiska ljuskronor i en gyllene färg. Totalt rymmer kyrkorummet upp till 120 personer. Antalet sittplatser är 100.

I kontrast till Järfälla kyrka är Viksjö kyrka en mycket modern kyrka. Byggnaden har ett yttre i vit träpanel och ligger mitt i Viksjö centrum. Interiören är otroligt luftig, ljus och öppen. De stora glasfönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kyrkorummet. Altarfönstret med dess gula färg symboliserar det eviga livet. Övriga fönster går i rött, blått och grönt. Totalt finns här plats för upptill 250 begravningsgäster vilket gör att den passar extra bra vid större begravningar i Järfälla med omnejd.

Oavsett vilken kyrka du önskar arrangera begravningen i hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla dig gärna. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och hjälp. Varmt välkomna.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Järfälla

Utöver kyrkliga begravningar arrangerar vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla också borgerliga begravningar i Järfälla med omnejd. En borgerlig begravning är en icke-religiös begravningsakt där du som anhörig själv kan bestämma hur ceremoniupplägget ska se ut. Därtill kan du även bestämma vem som ska hålla i själva ceremonin; du själv, en annan anhörig/vän eller en professionell borgerlig officiant.

I Järfälla med omnejd äger de flesta borgerliga begravningar rum i Pilgrimskapellet på Görvälns kyrkogård. Kapellet ligger otroligt vackert och närheten till naturen gör det till ett självklart val för många anhöriga. Kapellbyggnadens arkitektur skvallrar om starka östasiatiska influenser. Inuti kapellet finns inga religiösa symboler. De naturtrogna väggmålningarna skänker en meditativ känsla av stillhet vilket gör kapellet till en utmärkt plats för begravningar. Inuti kapellet ryms det mellan 80 till 100 personer. I kapellet finns även lokal för minnesstunder. Denna sal rymmer upp till 45 personer.

 

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Järfälla med omnejd är det vanligt med gravsättning på antingen Görvälns griftegård eller Järfälla kyrkogård. Görvälns griftegård är en mycket naturnära och vacker begravningsplats som brer ut sig över såväl åkermark som mer bergiga partier klädda av skog. Begravningsplatsens minneslund är belägen på toppen av en kulle omsluten av tallskog. Under sommarmånaderna porlar här ett vattenfall nedför kullen till det välkända Pilgrimskapellet. Görvälns griftegård erbjuder dock inte bara en minneslund för gravsättning. Här finns också kist- och urngravar. Sedan januari 2018 finns det även ett enskilt muslimskt gravkvarter.

Järfälla kyrkogård ligger i anslutning till Järfälla kyrka. Detta är områdets äldsta och mest traditionella begravningsplats. Här finns både kist- och urngravar men även en askgravlund, en askgravplats samt en minneslund. De olika gravkvarteren är vackert inramade med hjälp av häckar och lövträd.

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla finns alltid nära till hands för att besvara era frågor kring gravsättning. Ring oss så hjälper vi er. Vår rådgivning är kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Din begravningsbyrå i Järfälla – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla – Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Saul Mora

Järfälla

“Bra bemötande, hjälpsamma och professionella i sitt yrke.”

Niklas Henning

Järfälla

“Mycket bra tycker jag”

Anna Wallenius

Järfälla

“Dagen blev precis så som vi tänkt oss. Fantastiskt bemötande och jättebra service. Rekommenderas varmt!”

Mikael

Järfälla

“Bra service och återkoppling”

Gunnel Dandenell

Järfälla

“Fin bra hjälp. Lyhörd, vänlig personal.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Järfälla

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.