Begravningsbyrå Järfälla
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Hos Lavendla Begravningsbyrå Järfälla bokar ni begravningen på era villkor. Vi erbjuder ett modernt och lättillgängligt sätt att planera och boka begravning. Tack vare vår bokningstjänst online kan ni på ett enkelt och översiktligt sätt planera samt boka ett personligt och vackert avsked. Hos oss finns ingen tidspress och alla som vill får chansen att delta i beslutsprocessen. Om ni behöver vägledning och hjälp finns våra erfarna begravningsrådgivare alltid nära till hands, ni når dem på 08-22 11 01. Ni kan även beställa begravningen direkt via telefon. För dem som känner behov av ett fysiskt möte finns självklart även möjlighet till ett personligt samtal hos oss på Västmannagatan 3 i Stockholm. Ring gärna innan för tidsbokning. Sist men inte minst finns det även möjlighet att boka in ett hembesök hos er i Järfälla, allt för att underlätta så mycket som möjligt.

Att ordna begravning behöver inte vara komplicerat, kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla så hjälper vi er!

Ring oss: 08-22 11 01  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Västmannagatan 3, Stockholm (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Järfälla!

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Västmannagatan 3, Stockholm.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Järfälla

Välkommen att boka en minnesvärd kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Järfälla. Ceremonin hålls i kyrkan där församlingens präst och organist är med och utformar ceremonin. Följande kyrkor ligger i Järfälla kommun: Järfälla kyrka, Maria kyrka, Sankt Lukas kyrka och Viksjö nya kyrka.

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Järfälla

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

I Järfälla finns bland annat Pilgrimskapellet på  (Görvälns griftegård)

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Järfälla

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Följande gravplatser ligger i Järfälla kommun: Järfälla kyrkogård. Icke-religiösa gravplatser tillgodoses av bland annat Ulriksdals begravningsplats i Solna.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE