Lavendla

Begravningsbyrå Järfälla

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Järfälla – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla – Vi gör det svåra lite lättare.

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kristen begravning i Järfälla kan vi på Lavendla hjälpa dig med

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla ordnar ofta begravningar i församlingens vackra kyrkor. Allra oftast önskar anhöriga hålla begravningen i Järfälla eller Viksjö kyrka.

Järfälla kyrka är en mycket vacker och omtyckt kyrka vars yttre arkitektur andas starkt av medeltiden. I denna kyrka hålls årligen ett stort antal bröllop. Kyrkan är dock minst lika passande vid en begravning. Det långsmala kyrkorummet har ljusa väggar och kyrkbänkarna går i en gröngrå nyans vilket skapar en känsla av lugn och rofylldhet. Ovanför kyrkogången hänger fantastiska ljuskronor i en gyllene färg. Totalt rymmer kyrkorummet upp till 120 personer. Antalet sittplatser är 100.

I kontrast till Järfälla kyrka är Viksjö kyrka en mycket modern kyrka. Byggnaden har ett yttre i vit träpanel och ligger mitt i Viksjö centrum. Interiören är otroligt luftig, ljus och öppen. De stora glasfönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kyrkorummet. Altarfönstret med dess gula färg symboliserar det eviga livet. Övriga fönster går i rött, blått och grönt. Totalt finns här plats för upptill 250 begravningsgäster vilket gör att den passar extra bra vid större begravningar i Järfälla med omnejd.

Oavsett vilken kyrka du önskar arrangera begravningen i hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla dig gärna. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och hjälp. Varmt välkomna.

Få offert kyrklig begravning

Låt oss ordna en borgerlig begravning i Järfälla åt dig

Utöver kyrkliga begravningar arrangerar vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla också borgerliga begravningar i Järfälla med omnejd. En borgerlig begravning är en icke-religiös begravningsakt där du som anhörig själv kan bestämma hur ceremoniupplägget ska se ut. Därtill kan du även bestämma vem som ska hålla i själva ceremonin; du själv, en annan anhörig/vän eller en professionell borgerlig officiant.

I Järfälla med omnejd äger de flesta borgerliga begravningar rum i Pilgrimskapellet på Görvälns kyrkogård. Kapellet ligger otroligt vackert och närheten till naturen gör det till ett självklart val för många anhöriga. Kapellbyggnadens arkitektur skvallrar om starka östasiatiska influenser. Inuti kapellet finns inga religiösa symboler. De naturtrogna väggmålningarna skänker en meditativ känsla av stillhet vilket gör kapellet till en utmärkt plats för begravningar. Inuti kapellet ryms det mellan 80 till 100 personer. I kapellet finns även lokal för minnesstunder. Denna sal rymmer upp till 45 personer.

 

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Vi hjälper dig välja en värdig begravningsplats i Järfälla

I Järfälla med omnejd är det vanligt med gravsättning på antingen Görvälns griftegård eller Järfälla kyrkogård. Görvälns griftegård är en mycket naturnära och vacker begravningsplats som brer ut sig över såväl åkermark som mer bergiga partier klädda av skog. Begravningsplatsens minneslund är belägen på toppen av en kulle omsluten av tallskog. Under sommarmånaderna porlar här ett vattenfall nedför kullen till det välkända Pilgrimskapellet. Görvälns griftegård erbjuder dock inte bara en minneslund för gravsättning. Här finns också kist- och urngravar. Sedan januari 2018 finns det även ett enskilt muslimskt gravkvarter.

Järfälla kyrkogård ligger i anslutning till Järfälla kyrka. Detta är områdets äldsta och mest traditionella begravningsplats. Här finns både kist- och urngravar men även en askgravlund, en askgravplats samt en minneslund. De olika gravkvarteren är vackert inramade med hjälp av häckar och lövträd.

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla finns alltid nära till hands för att besvara era frågor kring gravsättning. Ring oss så hjälper vi er. Vår rådgivning är kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan.

Lavendla Begravningsbyrå Järfälla - Vi gör det svåra lite lättare

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla. Vi hjälper er och gör det svåra lite lättare.

Sök begravningshjälp i Järfälla

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE