08-50 27 83 46 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Järfälla

Kontakta oss

  • 08-50 27 83 46
  • Kista Torg / Galleria, Kista (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Järfälla

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-50 27 83 46 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Järfälla – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla – Vi gör det svåra lite lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Järfälla

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Järfälla?

Pris för begravning i Järfälla kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Järfälla?

Lavendlas jurister och boutredare i Järfälla tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Järfälla

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla ordnar ofta begravningar i församlingens vackra kyrkor. Allra oftast önskar anhöriga hålla begravningen i Järfälla eller Viksjö kyrka.

Järfälla kyrka är en mycket vacker och omtyckt kyrka vars yttre arkitektur andas starkt av medeltiden. I denna kyrka hålls årligen ett stort antal bröllop. Kyrkan är dock minst lika passande vid en begravning. Det långsmala kyrkorummet har ljusa väggar och kyrkbänkarna går i en gröngrå nyans vilket skapar en känsla av lugn och rofylldhet. Ovanför kyrkogången hänger fantastiska ljuskronor i en gyllene färg. Totalt rymmer kyrkorummet upp till 120 personer. Antalet sittplatser är 100.

I kontrast till Järfälla kyrka är Viksjö kyrka en mycket modern kyrka. Byggnaden har ett yttre i vit träpanel och ligger mitt i Viksjö centrum. Interiören är otroligt luftig, ljus och öppen. De stora glasfönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kyrkorummet. Altarfönstret med dess gula färg symboliserar det eviga livet. Övriga fönster går i rött, blått och grönt. Totalt finns här plats för upptill 250 begravningsgäster vilket gör att den passar extra bra vid större begravningar i Järfälla med omnejd.

Oavsett vilken kyrka du önskar arrangera begravningen i hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla dig gärna. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och hjälp. Varmt välkomna.

Borgerlig begravning i Järfälla

Utöver kyrkliga begravningar arrangerar vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla också borgerliga begravningar i Järfälla med omnejd. En borgerlig begravning är en icke-religiös begravningsakt där du som anhörig själv kan bestämma hur ceremoniupplägget ska se ut. Därtill kan du även bestämma vem som ska hålla i själva ceremonin; du själv, en annan anhörig/vän eller en professionell borgerlig officiant.

I Järfälla med omnejd äger de flesta borgerliga begravningar rum i Pilgrimskapellet på Görvälns kyrkogård. Kapellet ligger otroligt vackert och närheten till naturen gör det till ett självklart val för många anhöriga. Kapellbyggnadens arkitektur skvallrar om starka östasiatiska influenser. Inuti kapellet finns inga religiösa symboler. De naturtrogna väggmålningarna skänker en meditativ känsla av stillhet vilket gör kapellet till en utmärkt plats för begravningar. Inuti kapellet ryms det mellan 80 till 100 personer. I kapellet finns även lokal för minnesstunder. Denna sal rymmer upp till 45 personer.

 

Begravningsplatser

I Järfälla med omnejd är det vanligt med gravsättning på antingen Görvälns griftegård eller Järfälla kyrkogård. Görvälns griftegård är en mycket naturnära och vacker begravningsplats som brer ut sig över såväl åkermark som mer bergiga partier klädda av skog. Begravningsplatsens minneslund är belägen på toppen av en kulle omsluten av tallskog. Under sommarmånaderna porlar här ett vattenfall nedför kullen till det välkända Pilgrimskapellet. Görvälns griftegård erbjuder dock inte bara en minneslund för gravsättning. Här finns också kist- och urngravar. Sedan januari 2018 finns det även ett enskilt muslimskt gravkvarter.

Järfälla kyrkogård ligger i anslutning till Järfälla kyrka. Detta är områdets äldsta och mest traditionella begravningsplats. Här finns både kist- och urngravar men även en askgravlund, en askgravplats samt en minneslund. De olika gravkvarteren är vackert inramade med hjälp av häckar och lövträd.

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla finns alltid nära till hands för att besvara era frågor kring gravsättning. Ring oss så hjälper vi er. Vår rådgivning är kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Järfälla

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria