Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Järfälla

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Järfälla – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla – Vi gör det svåra lite lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Järfälla

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Järfälla

Lavendla begravningsbyrå i Järfälla hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Järfälla

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Järfälla

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Järfälla

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla ordnar ofta begravningar i församlingens vackra kyrkor. Allra oftast önskar anhöriga hålla begravningen i Järfälla eller Viksjö kyrka.

Järfälla kyrka är en mycket vacker och omtyckt kyrka vars yttre arkitektur andas starkt av medeltiden. I denna kyrka hålls årligen ett stort antal bröllop. Kyrkan är dock minst lika passande vid en begravning. Det långsmala kyrkorummet har ljusa väggar och kyrkbänkarna går i en gröngrå nyans vilket skapar en känsla av lugn och rofylldhet. Ovanför kyrkogången hänger fantastiska ljuskronor i en gyllene färg. Totalt rymmer kyrkorummet upp till 120 personer. Antalet sittplatser är 100.

I kontrast till Järfälla kyrka är Viksjö kyrka en mycket modern kyrka. Byggnaden har ett yttre i vit träpanel och ligger mitt i Viksjö centrum. Interiören är otroligt luftig, ljus och öppen. De stora glasfönstren ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kyrkorummet. Altarfönstret med dess gula färg symboliserar det eviga livet. Övriga fönster går i rött, blått och grönt. Totalt finns här plats för upptill 250 begravningsgäster vilket gör att den passar extra bra vid större begravningar i Järfälla med omnejd.

Oavsett vilken kyrka du önskar arrangera begravningen i hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla dig gärna. Kontakta oss för kostnadsfri rådgivning och hjälp. Varmt välkomna.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Järfälla

Utöver kyrkliga begravningar arrangerar vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla också borgerliga begravningar i Järfälla med omnejd. En borgerlig begravning är en icke-religiös begravningsakt där du som anhörig själv kan bestämma hur ceremoniupplägget ska se ut. Därtill kan du även bestämma vem som ska hålla i själva ceremonin; du själv, en annan anhörig/vän eller en professionell borgerlig officiant.

I Järfälla med omnejd äger de flesta borgerliga begravningar rum i Pilgrimskapellet på Görvälns kyrkogård. Kapellet ligger otroligt vackert och närheten till naturen gör det till ett självklart val för många anhöriga. Kapellbyggnadens arkitektur skvallrar om starka östasiatiska influenser. Inuti kapellet finns inga religiösa symboler. De naturtrogna väggmålningarna skänker en meditativ känsla av stillhet vilket gör kapellet till en utmärkt plats för begravningar. Inuti kapellet ryms det mellan 80 till 100 personer. I kapellet finns även lokal för minnesstunder. Denna sal rymmer upp till 45 personer.

 

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Järfälla med omnejd är det vanligt med gravsättning på antingen Görvälns griftegård eller Järfälla kyrkogård. Görvälns griftegård är en mycket naturnära och vacker begravningsplats som brer ut sig över såväl åkermark som mer bergiga partier klädda av skog. Begravningsplatsens minneslund är belägen på toppen av en kulle omsluten av tallskog. Under sommarmånaderna porlar här ett vattenfall nedför kullen till det välkända Pilgrimskapellet. Görvälns griftegård erbjuder dock inte bara en minneslund för gravsättning. Här finns också kist- och urngravar. Sedan januari 2018 finns det även ett enskilt muslimskt gravkvarter.

Järfälla kyrkogård ligger i anslutning till Järfälla kyrka. Detta är områdets äldsta och mest traditionella begravningsplats. Här finns både kist- och urngravar men även en askgravlund, en askgravplats samt en minneslund. De olika gravkvarteren är vackert inramade med hjälp av häckar och lövträd.

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Järfälla finns alltid nära till hands för att besvara era frågor kring gravsättning. Ring oss så hjälper vi er. Vår rådgivning är kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Järfälla

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria