013-327 23 88 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Östergötland

Kontakta oss

  • 013-327 23 88
  • Skolgatan 7, Linköping (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Östergötland

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 013-327 23 88 eller välj rådgivare nedan.

Trygg begravningsbyrå för dig i Östergötland

Vi nöjer oss inte med att det blir fint, vi vill se till att begravningen känns personlig och firar den underbara människa som gett avtryck i ditt liv. Att säga farväl är svårt, men en viktig del av sorgeprocessen. Vi hjälper dig ordna en lugn och harmonisk stund där du och dina nära känner sig trygga och sedda. Framförallt ska den avlidnes liv stå i centrum. Vi ordnar begravningar i kyrka med präst, i Östergötlands begravningskapell med borgerlig officiant och även andra typer av ceremonier. Vi hjälper dig förmedla just den känsla du vill, från traditionellt stiligt till unikt och personligt. Med över tio års erfarenhet har vi heltäckande kunskap och vana att stötta människor i en ovan situation. För att kunna göra så många önskemål som möjligt till verklighet tar vi hjälp av våra lokala samarbetspartners.

Vi är en modern begravningsbyrå som låter dig planera begravningen på vår hemsida, alternativt via telefon. Anledningen är att vi på Lavendla Begravningsbyrå inte vill att du ska behöva känna tidspress när du fattar beslut kring begravningen. Med webbokning kan du ta det hela i lugn och ro, fundera över ceremonins olika delar och höra dig för med de andra anhöriga. Vi visar en tydlig kostnadsbild under bokningsprocessen, så att du lätt kan ha den i åtanke.

Boka begravning online och stäm av med rådgivare

Öppen kontakt och god transparens är något vi tycker är viktigt. Därför kan vi inte låta webbokningen ersätta den personliga kontakten. När du har beställt en begravning kontaktar en kunnig rådgivare dig inom kort. Tillsammans går ni igenom din beställning och du får tillfälle att ställa alla dina frågor. Det är en trygghet för många att veta att en professionell rådgivare sett över planeringen och säkerställt att allt går rätt till.

Lavendla Begravningsbyrå är verksamma i hela Östergötland, från Finspång i norr till Kisa i söder. Hos oss finns inga frågor som är för små eller dumma. Vi vill att du alltid ska känna dig trygg, förstådd och sedd. Därför är det en självklarhet för oss att möta dig på dina villkor. Morgon, dag eller kväll är du alltid välkommen att höra av dig när du behöver oss!

Läs gärna mer på våra lokala informationssidor: 

Boxholm, Finspång, Kinda, Kisa, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping, Vadstena, Valdemarsvik, Ydre, Åtvidaberg, Ödeshög

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Östergötland

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 013-327 23 88 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Östergötland?

Pris för begravning i Östergötland kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 013-327 23 88 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 013-327 23 88 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 013-327 23 88 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Östergötland?

Lavendlas jurister och boutredare i Östergötland tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 013-327 23 88 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 013-327 23 88 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Solister och officianter i Östergötland

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor