0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Gravsten / Gravsten granit / Labrador granit

Labrador granit

Labrador granit bryts i Larviksområdet i Norge och karaktäriseras av sina stora mineralkorn, speciella blåaktiga lyster och sin höga färg- och kornstrukturvariation. Ingen sten är exakt den andra lik. Man kan beskriva Labrador granit som brokig, livlig och skimrande vilket framträder främst på polerade ytor. Labrador granit finns i ljusare och mörkare nyanser.

På en Labrador granit är det viktigt att använda sig av ett tydligt teckensnitt som inte är för tunt i en färg med hög kontrast, eftersom det annars är lätt att bakgrunden tar överhanden och det är svårt att se texten. Även upphöjd text fungerar bra på Labrador granit.

Fördelen med Labrador granit är att du får en unik gravsten med en speciellt blåaktig lyster på polerade ytor.

En nackdel med Labrador granit kan vara att den brokiga ytan kan ge ett rörigt intryck och texten kan vara svår att se om man inte väljer ett tydligt teckensnitt och en tydlig färg. Det är svårt att beställa tillbehör till stenen i efterhand om man vill ha samma färgnyans.

Bearbetning
Polerad
Finslipad
Mattslipad
Finhuggen
Pikhuggen
Flammad
Råarbetad

Välj modell och få en kostnadsfri offert

När du valt modell får du en handläggare som går igenom alla valmöjligheter tillsammans med dig.

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.