0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Gravsten / Gravsten granit / Mörkgrå granit

Mörkgrå granit

Vår klassiskt mörkgråa granit bryts i Kina. Denna granit är den färg, näst efter svart granit, som säljs mest hos oss. Den är fin- till medelkornig, har väldigt liten mönsteravvikelse och en jämn kulör.

Tack vare kontrasterna mellan den polerade och den huggna ytan lämpar sig mörkgrå granit mycket bra för vackra dekorer och skulpturer där kontrasterna tar ut sin rätt.

Som finhuggen eller flammad ser den mörkgråa graniten väldigt naturlig ut. För bäst resultat ska man välja en ljus textfärg om ytan är polerad och en mörkare bearbetning av text om ytan är huggen. Det går utmärkt med upphöjd text på en mörkgrå granit.

Det finns många fördelar med mörkgrå granit, det går att skapa fina kontrastskillnader i dekorer och skulpturer. Det går att bearbeta så den ser väldigt rustik och naturlig ut. Det går även att göra relativt stora gravramar.

Bearbetning
Polerad
Finslipad
Mattslipad
Finhuggen
Pikhuggen
Flammad
Råarbetad

Välj modell och få en kostnadsfri offert

När du valt modell får du en handläggare som går igenom alla valmöjligheter tillsammans med dig.

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.