0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Gravsten / Gravsten granit / Röd Granit Vånga

Röd Granit Vånga

Röd Vångagranit bryts i nordvästra Skåne i Sverige och har gjort det sedan 1930-talet. Vångagraniten är känd för sin röda färg och sitt intressanta mönster.

Vångagraniten kan skilja sig i färg och struktur inom ett stenbrott men de stenblock som används till gravstenar har en jämn kulör och låg mönsteravvikelse.

De svarta mineralen i Vångagraniten gör att svart text inte syns bra mot en polerad yta. Fördelen med Vångagranit är att du får en härligt röd sten som ser bra ut i alla bearbetningar. Du kan nästan välja vilken textfärg som helst.

En nackdel med Vångagranit är att det är svårt att få tag i stora block i Vångagranit och det kan därför vara svårt att göra långa gravramar i ett stycke.

Bearbetning

Polerad
Finslipad
Mattslipad
Finhuggen
Pikhuggen
Flammad
Råarbetad

Välj modell och få en kostnadsfri offert

När du valt modell får du en handläggare som går igenom alla valmöjligheter tillsammans med dig.

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.