0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Lavendlabloggen / Tänd ett ljus för Sara Danius

Tänd ett ljus för Sara Danius

Lavendla möter varje dag människor som förlorat någon kär.

Vi vet att man i sorg och saknad ofta söker tröst bland alla minnen man har. Personen är borta, men ett liv lämnar spår och starka känsloband efter sig, och dessa försvinner inte. En upptrampad stig till vedboden på landet, ett handskrivet recept, en livsgärning. Vi bläddrar bland foton och sorgen vänds till tacksamhet över den tid vi fick tillsammans. Saknaden får vi lära oss att leva med och då känns det fint att ibland få skänka lite extra kärlek till den saknade. Det kan man göra på många sätt, men vanligast är att man tänder ett ljus. En symbolisk handling av kärlek och respekt.

Allhelgona handlade historiskt om att lyfta fram helgon och martyrer. Något ålderdomligt idag, men att lyfta det moderna samhällets hjältar och hjältinnor, stora som små, förtjänar fortfarande en ritual tycker vi. Därför vill Lavendla tända ett ljus för någon som vi anser förtjänar extra uppmärksamhet 2019.

Lavendla tänder ett ljus 2019 för Sara Danius.

För sin naturliga läggning att sticka ut och synas och sitt omfattande mod att tala när andra valt att tiga. Symbolen för hennes gärning fångades i knytblusen, en symbol för att en svenska inte tiger. Hennes gärning lever vidare genom oss.

Vem vill du tända ett ljus för 1 november?

#tändettljus #allhelgona #saradanius