Hem / Lavendlabloggen / ”Bristande kunskap om juridik resulterar ofta i höga kostnader för kunden”

”Bristande kunskap om juridik resulterar ofta i höga kostnader för kunden”

Lavendla Juridik växer så det knakar och det är med iver som vi välkomnar vår nyaste medlem Timothy Prellwitz. Han är juridikansvarig hos oss och är i full färd med att ta oss till ännu högre nivåer. Bekanta dig med Timothy här!

En del av oss känner redan Timothy Prellwitz. Han har genom sin egen byrå tidigare hjälpt Lavendla med familjerättsliga uppdrag, men har nu alltså börjat som juridikansvarig hos oss. Därmed är det han som har det yttersta ansvaret för Lavendla Juridik.

– Min juridiska bakgrund sträcker sig från att ha jobbat på en stor försäkringsbyrå till min senaste anställning som var på Utrikesdepartementet. Däremellan har jag även drivit en egen byrå inom familjerätten, där jag bland annat tog mig an uppdrag från Lavendla, berättar Timothy.

Juridikexpert med en stor nyfikenhet på världen

Timothy kan beskrivas som en person som är väldigt nyfiken på världen. Han har rötter i både New York och den lilla byn Gunnarsbyn utanför Boden – så är han dessutom expert på spännande områden kopplade till just omvärldsfrågor.

– Mina juridiska expertområden är främst inom mänskliga rättigheter och internationella relationer, men jag har även en gedigen och ingående kunskap om familjerättsliga ärenden.

Läsa böcker, resa i världen och möta nya människor är några av de saker Timothy älskar att göra på fritiden.

– Ett stort intresse jag har är att läsa och jag försöker ta mig så mycket tid som möjligt för detta. Utöver det så älskar jag att resa till och upptäcka nya länder. Min dröm är att under min livstid ha besökt alla världens länder.

Han är inte den som tackar nej till en utmaning:

– Jag älskar att träffa nya människor, testa nya saker och att ständigt utmana mig själv.

Drivkraften att göra det svåra lättare

Vad gillar Timothy allra mest med att arbeta på Lavendla?

­– Värmen och inställningen hos alla i teamet och känslan av att vi faktiskt hjälper folk med att göra det svåra lite lättare. Det märks att Lavendla är noggrann i sin rekrytering och att det är viktigt att personer med rätt värderingar jobbar här, säger han.

Lavendla Juridik ska gå i bräschen för branschen

Tillsammans med Lavendla-teamet vill Timothy tillgängliggöra den så viktiga familje- och vardagsjuridiken.

– Juridik betraktas ofta som något mystiskt och läskigt som helst ska undvikas. Bristande
kunskap om juridik resulterar ofta i höga kostnader för kunden. Genom att tillgängliggöra juridiken och bli bättre på att utbilda allmänheten så vinner vi också förtroende i förlängningen.

Timothys vision för Lavendla Juridik är att vi ska gå i bräschen för hur branschen arbetar med juridiska tjänster.

– Lavendla har en transparent, serviceinriktad och kundfokuserad approach på juridiken som våra kunder tydligt visat att de gillar. Kunden ska inte känna sig utnyttjad och oförstående när den söker hjälp hos oss utan ska få hjälp på dess egna villkor, till ett rättvist pris.

Han tillägger:

– Det är det nya moderna sättet att sköta juridiken på och något som vi på Lavendla jobbar hårt för att upprätthålla.

Läs mer om Lavendlas juridiska tjänster här!