0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Cancer- och Allergifonden

Lavendla Juridik i samarbete med

Cancer- och Allergifonden

Som givare till Cancer- och Allergifonden får du reducerade priser på juridiska tjänster. Du kan enkelt upprätta juridiska dokument själv med våra digitala mallar. Behöver du hjälp assisterar Lavendlas jurister dig personligen och ser till så att allt blir juridiskt korrekt utifrån din specifika situation.

I samarbete med:

Cancer- och allergifonden

Varför bör jag skriva ett testamente?

Om du av någon anledning önskar att de arvsregler som finns enligt svensk lag inte ska följas är ett testamente nödvändigt. Ett testamente ger dig möjligheten att själv välja vem som ska ärva dina tillgångar. Om du helt saknar bröstarvingar såsom barn, barnbarn och så vidare, är det möjligt att helt fritt bestämma vad som ska hända med ditt arv.

I ett scenario utan bröstarvingar är det därför fullt möjligt att testamentera all egendom till exempelvis en kompis eller en välgörenhetsorganisation.

Om du är sambo och vill att din partner efter din död ska få någonting utöver bostad och bohag är det absolut nödvändigt att skriva ett testamente. Detta eftersom sambor inte har någon lagreglad rätt till arv.

När det finns särkullbarn kan ett testamente vara extra betydelsefullt, eftersom särkullbarn har rätt att få ut arv omedelbart.

Skänka en del av arvet till välgörenhet

Om du vill ge en del av ditt arv till välgörenhet är det fullt möjligt, och något som är vanligt förekommande. Du måste då skriva in i ditt testamente vilken organisation du vill skänka pengarna till. Viktigt att notera är att det är ofta förmånligare att testamentera bort fastigheter till välgörenhets-organisationer av skattemässiga skäl.

Framtidsfullmakt

Om du på grund av sjukdom eller liknande inte längre kan ta hand om dina vardagliga sysslor, personliga såväl som ekonomiska, så kan du genom en framtidsfullmakt redan nu utse en person som ska ansvara för att sköta dessa åtaganden åt dig. Alternativet om en framtidsfullmakt inte finns är att en god man eller förvaltare fattar beslut åt dig.

En framtidsfullmakt möjliggör för dig att välja ut en eller flera personer som du litar på för att ta hand om dig – när du själv inte är förmögen att göra det. Hör av dig till oss på Lavendla Juridik om du vill veta mer.

Lavendla Juridik finns i hela Sverige

Stockholm, Göteborg, Malmö eller en annan ort, oavsett var i landet du befinner dig finns Lavendla Juridik här för dig. Du väljer själv hur du vill mötas, via telefon, online eller i ett personligt möte.

Juridiska Dokument

Skriv enkelt själv online via våra digitala, juridiska dokument. Behöver du hjälp finns våra jurister tillgängliga för dig.

Gör det själv, från 690 krDigitala avtal
  • Juridiskt korrekta avtal
  • Skriv online på 5 min
  • Om du efter köpet hellre vill upprätta avtalet med jurist, drar vi av kostnaden
  • 25% rabatt på digitala avtal om du anger MEDLEMSRABATT som rabattkod i kassan
Juridisk rådgivning fr. 2 995 krFå hjälp av jurist
  • Juridiskt korrekta avtal
  • Välj bland 70 jurister på vår hemsida
  • Få personlig hjälp, digitalt eller fysiskt möte
  • Skräddarsydda dokument för dig
  • 15% avdrag om du anger MEDLEM15 i kontaktformuläret eller i samtalet med kundtjänst.

Våra jurister

Lavendlas jurister är experter inom en mängd olika områden. Välj den jurist som passar just dig eller visa alla här.

Vi kan hjälpa dig

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt.

Joachim är en av våra jurister som du kan komma i kontakt med.

Ta kontroll över din situation

Vill du dela allt med din sambo, eller bara bohaget? Står din sommarstuga som enskild egendom? Gör vårt kostnadsfria snabbtest och ta reda på vad du behöver.

Våra jurister säger

Catharina Looft

Varje person och situation är unik. Ta reda på vad som gäller för dig och planera för framtiden. Det ger dig trygghet.

Erica Seger

Se till att ha en klar bild om vad du önskar för slutresultat, så ser jag till att ordna så att du hamnar där juridiskt.

Marjan Pourhassan

Jag brinner för att arbeta med människor och finna innovativa juridiska lösningar som på bästa sätt tillfredsställer kundens behov.

Här finns Lavendla Juridik

Du hittar all juridisk rådgivning på samma plats – nära dig.


Lavendlas specialistområden

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.