0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Lavendlabloggen / Med hjälp av DNA är de alltid nära. Även de som redan har lämnat oss.

Med hjälp av DNA är de alltid nära. Även de som redan har lämnat oss.

DNA 2 Lavendla

Det sägs att dem vi förlorat lever vidare i våra minnen. I våra tankar och i våra hjärtan. En värmande tanke för många. Dock en klen tröst när sorgen river som allra ihärdigast i bröstet. En obetydlig tröst då kroppen bara skriker efter att få vara nära den … som redan är borta.

För vad är egentligen tankar? Och vad händer om minnet sviker? Många av oss önskar att det fanns ett mer påtagligt bevis på att den vi älskat fortfarande är med oss. Något mer än bara en gravsten att gå till. Ett fysiskt tecken. Finns det? Ja, kanske. Med hjälp av dagens moderna DNA-teknik har företaget EvigtMinne, tagit fram en innovativ lösning, som de tror kan vara till stor tröst för anhöriga när någon har gått bort.

DNA 1 Lavendla

Så, vad är det då för innovativ lösning med DNA som företaget EvigtMinne tagit fram? Låt oss börja med att reda ut vad DNA egentligen är. För att inte göra det alltför komplicerat kan vi likna DNA vid en slags konstruktionsplan. En kod som bestämmer exakt hur respektive människa ska byggas upp och vilka egenskaper han eller hon ska ha. Man kan alltså säga att DNA:t hos den du älskar eller har älskat är en unik ritning av honom eller henne.

Och nu till det centrala i hela idén: Tack vare modern teknik kan man som anhörig nu spara och bevara denna unika ritning. För all framtid. Antingen i ett smycke eller i en glaskristall.

Minnesprodukter Lavendla 3

Låter det knasigt? Kanske lite. Men själva processen är egentligen inte så komplicerad. Det hela går ut på att man samlar in DNA från den avlidne. DNA-molekylerna behandlas sedan på ett sätt som ska förhindra deras egen nedbrytningsprocess. Sedan placerar man DNA-molekylerna inuti ett minnessmycke (en ring eller ett halssmycke) och förseglar med hjälp av en särskild typ av emalj. Det går även att bevara DNA-molekylerna genom att låta dem infattas i en vacker glaskristall.

Vad tycker du? Skulle du kunna tänka dig att bära en ring eller ett halssmycke med DNA från någon du älskat? Skulle det vara en tröst tror du? För vissa kan det nog vara ett fint och betydelsefullt alternativ. Det tror i alla fall vi rådgivare på Lavendla. Om du är intresserad av att veta mer kan du läsa mer på vår sida om minnesprodukter.

Hoppas att ni får en härlig helg! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla #vigördetsvåralitelättare