Hem / Begravning / Inspiration / Naturälskaren

Naturälskaren

Friskt luft är som balsam för själen. Att ta en tidig morgonpromenad och se soluppgången, är bättre än alla andra mediciner tillsammans.

Naturen. Den som vi alla älskar så. Men som få av oss verkligen tar hand om på riktigt. Naturen, ligger mig allra närmast hjärtat.

4 råd för en begravning i naturens och miljöns tecken

  1. Låt programbladen och kistdekorationen inspireras av naturliga inslag. Kanske ska pappret på programbladen ha lite grövre textur och att man låter pappersmassan komma fram? Kanske ska man dekorera kistan med mycket mossa, så kistan representerar skog eller äng.

  2. Miljömedvetenhet i valen av produkter och tjänster blir centralt för naturälskaren. Kistan Saga är en formpressad kista av miljövänlig biokomposit, tillverkad av hälften så många träd som en vanlig kista. Utan tvekan det mest passande valet. Förslag på andra miljövänlig kistor i Lavendlas sortiment är Alvö eller Sandholm.

  3. Be din rådgivare hos Lavendla att önska ekologiskt odlade blommor. Även om blommorna som sådana kanske är lite dyrare, har de odlats på ett mer miljövänligt sätt, och således också haft en mindre inverkan på miljön.

  4. Välj en vegetarisk måltid på minnesstunden. Alla vet vi att vegetarisk mat har en lägre påverka på miljön, i jämförelse med ex kött. Servera en fantastisk salladsbuffé eller kanske en god soppa med bröd. Låt dig inte begränsas av vad som serverats enligt tradition. Var med och sätt en ny standard, så får vi tillsammans mer miljövänliga begravningar.

Exempel Naturälskaren

Från 12 995 kr (inkl moms)
  • Transport & kistläggning 6 600 kr
  • Ceremonivärd 1 500 kr
  • Administration 1 995 kr
  • Kista (välj bland 16 olika) från 2 900 kr

Tillval

Välj bland valfria tillval som blommor, annons, program, etc. Präst, organist och hyra av kyrka ingår i medlemskapet i Svenska kyrkan, och man betalar inget extra för det.

    Läs mer