0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Inspiration / Naturälskaren

Naturälskaren

Friskt luft är som balsam för själen. Att ta en tidig morgonpromenad och se soluppgången, är bättre än alla andra mediciner tillsammans. Naturen. Den som vi alla älskar så. Men som få av oss verkligen tar hand om på riktigt. Naturen, ligger mig allra närmast hjärtat.

Hedra naturälskaren på begravningen

Att hedra någon med ett extra stort intresse för naturen kan göras på många sätt, till exempel genom att ha en miljövänlig kista och ekologiskt odlade blommor.

4 råd för en begravning i naturens och miljöns tecken

  1. Låt programbladen och kistdekorationen inspireras av naturliga inslag. Kanske ska pappret på programbladen ha lite grövre textur och att man låter pappersmassan komma fram? Kanske ska man dekorera kistan med mycket mossa, så kistan representerar skog eller äng.
  2. Miljömedvetenhet i valen av produkter och tjänster blir centralt för naturälskaren. Kistan Saga är en formpressad kista av miljövänlig biokomposit, tillverkad av hälften så många träd som en vanlig kista. Utan tvekan det mest passande valet. Förslag på andra miljövänlig kistor i Lavendlas sortiment är Natur eller  Björkö.
  3. Be din rådgivare hos Lavendla att önska ekologiskt odlade blommor. Även om blommorna som sådana kanske är lite dyrare, har de odlats på ett mer miljövänligt sätt, och således också haft en mindre inverkan på miljön.
  4. Välj en vegetarisk måltid på minnesstunden. Alla vet vi att vegetarisk mat har en lägre påverkan på miljön, i jämförelse med till exempel kött. Servera en fantastisk salladsbuffé eller kanske en god soppa med bröd. Låt dig inte begränsas av vad som serverats enligt tradition. Var med och sätt en ny standard, så får vi tillsammans mer miljövänliga begravningar.

Exempel Naturälskaren – begravning

  • Transport & kistläggning
  • Ceremonivärd
  • Administration och planering
  • Kista (välj bland 16 olika)

Tillval

Välj bland valfria tillval som blommor, annons, program, etcetera. Präst, organist och hyra av kyrka ingår i medlemskapet i Svenska kyrkan, och man betalar inget extra för det.

Lavendla finns i hela Sverige

Stockholm, Göteborg, Malmö eller en annan ort, oavsett var i landet du befinner dig finns Lavendla här för dig. Du väljer själv hur du vill mötas, via telefon, online eller i ett personligt möte.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret, så hör vi av oss till dig!

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.