Hem / Begravning / Inspiration / Motorcyklisten

Motorcyklisten

"Han fick aldrig nog av hojen. Om det så var den minsta lilla fläcken från en mygga, så skulle den minsann putsas bort. Hojen skulle alltid skina. En gång biker - alltid biker, sa han ofta."

Att hedra någon med intresse för motorcyklar kan göras på många sätt. En vanligt förekommande tradition hos många mc-klubbar är att åka kortege till eller från begravningen.

5 råd för en MC inspirerad begravning

 1. Prata med MC-klubben. De är ett nära sammansvetsat gäng, och vill garanterat vara med och hedra den avlidne på något sätt. Vem vet, kanske en kortege?

 2. Beställ en blomsterdekoration som symboliserar en motorcykel.

 3. Tryck upp programblad och tackkort med bilder från motorcykelresan.

 4. Om det är möjligt, ordna minnesstunden hos MC-klubben eller i anna lokal som symboliserar den avlidne.

 5. Lägg den avlidnes MC-jacka på kistan under ceremonin, och låt den vara en del av de vackra dekorationerna.

Exempel MC-begravning

Från 12 995 kr (inkl moms)
 • Transport & kistläggning 6 600 kr
 • Ceremonivärd 1 500 kr
 • Administration 1 995 kr
 • Kista (välj bland 16 olika) från 2 900 kr

Tillval

Välj bland valfria tillval som blommor, annons, program, etc. Präst, organist och hyra av kyrka ingår i medlemskapet i Svenska kyrkan, och man betalar inget extra för det.

  Läs mer

  Sorgen mitt i bygden

  Andreas, en ung kille från Vindeln, en liten by några mil utanför Umeå, går tragiskt bort i en trafikolycka. Hela bygden sluter upp bakom Andreas, och tillsammans skapar de en minnesvärd begravning, som varit till inspiration för många. Har du inte sett dokumentären om händelsen, så gör det på SVT Play här.

  När begravningen skulle ta form utgick man från Andreas som person och skapade begravningen utifrån det. Ett exempel som vi på Lavendla tycker att man kan inspireras av är framför allt att familjen ordnade minnesstunden i Andreas garage. En plats som betydde mycket för honom, där han älskade att vara. I garaget samlade man nära och kära, och hade med sig urnan, efter att ceremonin tidigare hållits i kyrkan.