0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Inspiration / Motorcyklisten

Motorcyklisten

“Han fick aldrig nog av hojen. Om det så var den minsta lilla fläcken från en mygga, så skulle den minsann putsas bort. Hojen skulle alltid skina.

En gång biker – alltid biker, sa han ofta.”

Hedra motorcyklisten på begravningen

Att hedra någon med intresse för motorcyklar kan göras på många sätt. En vanligt förekommande tradition hos många MC-klubbar är att åka kortege till eller från begravningen.

5 råd för en MC inspirerad begravning

  1. Prata med MC-klubben. De är ett nära sammansvetsat gäng och vill garanterat vara med och hedra den avlidne på något sätt. Vem vet, kanske en kortege?
  2. Beställ en blomsterdekoration som symboliserar en motorcykel.
  3. Tryck upp programblad och tackkort med bilder från motorcykelresan.
  4. Om det är möjligt, ordna minnesstunden hos MC-klubben eller i en annan lokal som symboliserar den avlidne.
  5. Lägg den avlidnes MC-jacka på kistan under ceremonin, och låt den vara en del av de vackra dekorationerna.

Exempel MC-begravning

  • Transport & kistläggning
  • Ceremonivärd
  • Administration
  • Kista (välj bland 16 olika)

Tillval

Välj bland valfria tillval som blommor, annons, program, etcetera. Präst, organist och hyra av kyrka ingår i medlemskapet i Svenska kyrkan, och man betalar inget extra för det.

Sorgen mitt i bygden

Andreas, en ung kille från Vindeln, en liten by några mil utanför Umeå, gick tragiskt bort i en trafikolycka. Hela bygden slöt upp bakom Andreas, och tillsammans skapade de en minnesvärd begravning, som varit till inspiration för många. Har du inte sett dokumentären om händelsen, så gör det på SVT Play här.

När begravningen skulle ta form utgicks det utifrån hur Andreas var som person och begravningen skapades efter det. Ett exempel som vi på Lavendla tycker att andra kan inspireras av är framför allt att familjen ordnade minnesstunden i Andreas garage. En plats som betydde mycket för honom, där han älskade att vara. I garaget samlades nära och kära, och hade med sig urnan, efter att ceremonin tidigare hållits i kyrkan.

Lavendla finns i hela Sverige

Stockholm, Göteborg, Malmö eller en annan ort, oavsett var i landet du befinner dig finns Lavendla här för dig. Du väljer själv hur du vill mötas, via telefon, online eller i ett personligt möte.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret, så hör vi av oss till dig!

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.