0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Före begravningen / Bortforsling, dödsbostädning och förvaring

Bortforsling, dödsbostädning och förvaring

Tiden efter ett dödsfall är ofta påfrestande i sig. Att i denna situation ta hand om ett dödsbo kan kännas övermäktigt. Vårt råd är därför att ta hjälp av en specialist. 

dödsbostädning

När en anhörig avlider innebär det ofta väldigt mycket att tänka på utöver själva begravningen.

Exempelvis finns det många praktiska aspekter gällande tillhörigheterna i dödsboet, bostaden eller i andra utrymmen.

Saker ska fraktas bort och det ska utföras en dödsbostädning.

Därutöver kanske det krävs förvaring i ett magasin, därför att anhörigas möjlighet till förvaring av den avlidnes tillhörigheter är begränsad.

Att ta tag i allt detta och själv stå för bortforsling, dödsbostädning samt skapande av förvaringsutrymme kan kännas mycket påfrestande i en period av sorg.

Vi på Lavendlas begravningsbyrå vill underlätta för dig som anhörig och samarbetar därför med bland andra Hemfrid och Boxgard.

Läs mer om respektive samarbetspartner och deras tjänster här nedanför. Tveka inte heller att kontakta oss om du har frågor.

Värdering och köp av dödsbo

Våra samarbetspartners arbetar nära ett flertal auktionsverk och hjälper dig med värdering liksom med uppköp av de tillhörigheter i dödsboet som du önskar sälja.

Värderingen är gratis och i samband med att vår samarbetspartner överlämnar sin värdering erbjuder de sig även att köpa upp tillhörigheterna till ett redan fastställt uppköpsvärde.

Detta är en väldigt smidig och snabb process i förhållande till att själv ställa ut tillhörigheterna på auktion.

Tömning av dödsbo och transport

Oavsett om du låter vår samarbetspartner värdera och köpa utvalda tillhörigheter ur dödsboet eller inte kan det vara skönt att ta hjälp av dem med tömningen av dödsboet och den efterföljande transporten.

Våra samarbetspartners har tillgång till alla typer av transportmedel och kan enkelt hjälpa till med bortforsling av skrymmande möbler och dylikt.

De arbetar på ett miljömedvetet sätt och hjälper gärna till att transportera saker till återvinning, då de har ett nära samarbete med Myrorna.

Flyttstädning av dödsbo med hjälp av Hemfrid

När ett dödsbo är tömt på tillhörigheter blir det ofta aktuellt att göra en ordentlig dödsbostädning.

En eventuell bostad kanske ska säljas eller hyras ut och behöver därför vara i fint skick.

Här kommer vår omtyckta samarbetspartner Hemfrid in i bilden. Hemfrid är marknadsledande inom städning i Sverige och hjälper dig att göra den avlidnes bostad skinande ren.

Magasinera det du önskar behålla hos Boxgard

Boxgard hjälper dig att magasinera de tillhörigheter i dödsboet som du önskar behålla men kanske inte har plats för själv.

Hos Boxgard får du hjälp med såväl hämtning som förvaring av diverse tillhörigheter.

Dessutom erbjuder de även möjligheten att beställa hem enstaka lådor vid behov.

Boxgards förvaringslokaler är säkerhetscertifierade med såväl videoövervakning som inbrottslarm. De är därtill skyddade mot fukt.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret så hör vi av oss till dig.

Mer läsning

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.