Hem / Begravning / Före begravningen / Bortforsling, dödsbostädning och förvaring

Bortforsling, dödsbostädning och förvaring

Lavendla Begravningsbyrå Städning tömning bortforsling dödsboTiden efter ett dödsfall är ofta påfrestande i sig. Att i denna situation ta hand om ett dödsbo kan kännas övermäktigt. Vårt råd är därför att ta hjälp från en specialist. 

När en anhörig avlider är det ofta väldigt mycket att tänka på utöver själva begravningen. Exempelvis finns det många praktiska aspekter gällande tillhörigheterna i dödsboet, bostaden eller i andra utrymmen. Saker skall fraktas bort och det ska utföras en dödsbostädning. Därutöver kanske det krävs förvaring i ett magasin därför att de anhörigas möjlighet till förvaring av den avlidnes tillhörigheter är begränsad.

Att ta tag i allt detta och själv stå för bortforsling, dödsbostädning samt skapande av förvaringsutrymme kan kännas mycket påfrestande i en period av sorg. Vi på Lavendla Begravningsbyrå vill därför underlätta för er som anhöriga och samarbetar därför  med bl.a. Hemfrid och Boxgard. Läs mer om respektive samarbetspartner samt deras tjänster nedan!

Värdering och köp av dödsbo

Våra samarbetspartners arbetar nära ett flertal auktionsverk och hjälper er med värdering samt uppköp av de tillhörigheter i dödsboet som ni önskar sälja. Värderingen är gratis och i samband med att vår samarbetspartner överlämnar sin värdering erbjuder de sig även att köpa upp tillhörigheterna till ett redan fastställt uppköpsvärde. Detta är en väldigt smidig och snabb process i förhållande till att själv ställa ut tillhörigheterna på auktion.

Tömning av dödsbo samt transport

Oavsett om ni låter vår samarbetspartner värdera och köpa utvalda tillhörigheter ur dödsboets eller inte kan det vara skönt att ta hjälp av dem med tömningen av dödsboet och den efterföljande transporten. Våra samarbetspartners har tillgång till alla typer av transportmedel och kan enkelt hjälpa till med bortforsling av skrymmande möbler och dylikt. De arbetar på ett miljömedvetet sätt och hjälper gärna till att transportera saker till återvinning då de har ett nära samarbete med Myrorna.

  Vi hjälper er - Bli kontaktad av Circla

  Läs mer

  Flyttstädning av dödsbo med hjälp av Hemfrid

  När ett dödsbo är tömt på tillhörigheter blir det ofta aktuellt att göra en ordentlig dödsbostädning. En eventuell bostad kanske ska säljas eller hyras ut och behöver därför vara i fint skick. Här kommer vår omtyckta samarbetspartner Hemfrid in i bilden. Hemfrid är marknadsledande inom städning i Sverige och hjälper er att göra den avlidnes bostad skinande ren.

  Magasinera det ni önskar behålla hos Boxgard

  Boxgard hjälper er att magasinera de tillhörigheter i dödsboet som ni önskar behålla men kanske inte har plats för själva. Hos Boxgard får ni hjälp med såväl hämtning som förvaring av diverse tillhörigheter. Dessutom erbjuder de även möjligheten till att beställa hem enstaka lådor vid behov. Boxgards förvaringslokaler är säkerhetscertifierade med såväl videoövervakning som inbrottslarm. De är därtill skyddade mot fukt.

  Har ni frågor eller funderingar gällande någon av de tjänster som vi erbjuder tillsammans med våra samarbetspartners ovan? Tveka då inte att kontakta oss på telefonnummer 0771 - 22 21 21 eller på [email protected]!