0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Begravning / Inspiration / Musikern

Musikern

Som han plingade på gitarren. Han fick aldrig nog. Det var något poetiskt över det. Och så många instrument han hade. Han använde inte ens en femtedel av de. Men kärleken till de kunde man ändå ta på.

Hedra musikern på begravningen

Att hedra någon med ett extra stort intresse för musik kan göras på många sätt. Bjud in flera olika solister att sjunga och spela under ceremonin. Levande musik gör intryck. På riktigt.

5 råd för en begravning inspirerad av en musiker

  1. Utgå från den avlidnes musikintresse när ni väljer sånger och ordna med solist som kan framför levande musik, hellre än inspelad. Det skapar en helt annan känsla under ceremonin, och berör på ett sätt som inspelad musik har svårt att uppnå.
  2. Beställ en blomsterdekoration som symboliserar något kring musik. Varför inte en gitarr, fiol eller kanske ett piano? Våra florister är oerhört skickliga och åtar sig gärna en utmaning.
  3. Tryck upp programblad och skriv ut texten i programmet. Då kan alla gästerna vara med och sjunga. Det skapar en vacker inramning.
  4. Bjud med solisterna på minnesstunden. Låt de vara en del av både ceremonin och den sociala samlingen efteråt.
  5. Varva gärna unga och äldre solister, samt nyare och äldre låtar. Det skapar en fin dynamik.

Exempel Musikern – begravning

  • Transport & kistläggning
  • Ceremonivärd
  • Administration
  • Kista (välj bland 16 olika)

Tillval

Välj bland valfria tillval som blommor, annons, program, etcetera. Präst, organist och hyra av kyrka ingår i medlemskapet i Svenska kyrkan, och man betalar inget extra för det.

En ceremoni full av musikaliska inslag

Våga tänk stort. Ta in nära och kära som spelar instrument och sjunger. Våga varva sång med musik, och ta ut svängarna. Kanske ska en mindre kör närvara och framför ett urval av sånger som passade den avlidne?

Ha en nära dialog med prästen eller den borgerliga officianten, och få med de på tankebanorna. Då brukar det bli bättre att få till en bra helhet. Musiken sätter sinnesstämningen på hela ceremonin. Och levande musik gör ett helt annat intryck än vad inspelad musik gör.

Lavendla finns i hela Sverige

Stockholm, Göteborg, Malmö eller en annan ort, oavsett var i landet du befinner dig finns Lavendla här för dig. Du väljer själv hur du vill mötas, via telefon, online eller i ett personligt möte.

Kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss via formuläret, så hör vi av oss till dig!

Skrivet av Jakob Nordström

VD och grundare

Jakob är grundare av Lavendla som startade 2014 och arbetar idag som vd i företaget. Med lång erfarenhet inom branschen, har han god kännedom om såväl begravning som juridik och terapi. Jakob arbetar på Lavendlas huvudkontor i Stockholm och brinner starkt för Lavendlas vision att Göra det svåra lättare.