Lavendla 

Begravningsbyrå Krokom

 • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
 • Vi har lång och bred lokalkännedom
 • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Carina Söderberg

Läs mer om Carina

Susiette Demant

Läs mer om Susiette
0640 - 21 30 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Filter

Kyrklig begravning i Krokom

För den som önskar en kristen begravning i Krokom är ett av alternativen Krokoms kyrka. Det här är en ganska nybyggd kyrka som är väl anpassa för livets alla skeden, däribland begravningar. Här finns alla förutsättningar för en vacker och fridfull begravning för upp till 80 gäster, med bårtäcke i ett vackert ljusblått tyg och ljudanläggning för uppspelning av både mp3 och CD-spelare. Vill man ha en lite mer traditionell kyrka till begravningen är Rödöns kyrka ett bra alternativ. Här har människor mötts i lycka och sorg i generationer, och den stora kyrkolokalen kan anpassas efter sällskap på upp till 350 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Krokom

Borgerliga begravningar kan utformas i princip hur man vill, och så gäller även för själva lokalen där begravningen ska äga rum. Det behöver faktiskt inte ens vara en lokal, utan en ceremoni ute i det fria går minst lika bra. Här brukar vi råda de närstående att fundera över vad som skulle passat till den bortgångne, och välja lokal eller plats därefter. Svenska kyrkan erbjuder även en lokal för borgerlig begravning i närheten av Krokom i form av Rödöns bygdegård, som är en klassisk bygdegård med plats för ett åttiotal personer. Bygdegården ligger lite avskilt på landet utanför Krokom, vilket skapar en rofylld stämning inför begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Runtom Krokom finns ett flertal begravningsplatser där det finns flera gravskick att välja mellan. Minneslund finns på Aspåns, Näskott, Rödöns och Ås kyrkogårdar. Urngravar och traditionella gravar finns på alla kyrkogårdarna, och askgravplats finns på Rödöns kyrkogård. Rödöns kyrkogård är för övrigt en mycket vacker kyrkogård med tydlig parkkaraktär. Vid minneslunden firas under sommarmånaderna ibland friluftsgudstjänst med utsikt över den fina parkkyrkogården.

Har du några funderingar eller vill boka en tid för ett första möte så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för dig, oavsett om det är i ett fysiskt möte, på Skype eller över telefon.

Läs mer Läs mindre

Lavendla är er begravningsbyrå i Krokom

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Krokom. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Krokom.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Krokom

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.