Lavendla 

Begravningsbyrå Krokom

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0640 - 21 30 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Krokom med omnejd

Lavendla är er begravningsbyrå i Krokom

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Krokom. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Krokom.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Krokom

För den som önskar en kristen begravning i Krokom är ett av alternativen Krokoms kyrka. Det här är en ganska nybyggd kyrka som är väl anpassa för livets alla skeden, däribland begravningar. Här finns alla förutsättningar för en vacker och fridfull begravning för upp till 80 gäster, med bårtäcke i ett vackert ljusblått tyg och ljudanläggning för uppspelning av både mp3 och CD-spelare. Vill man ha en lite mer traditionell kyrka till begravningen är Rödöns kyrka ett bra alternativ. Här har människor mötts i lycka och sorg i generationer, och den stora kyrkolokalen kan anpassas efter sällskap på upp till 350 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Krokom

Borgerliga begravningar kan utformas i princip hur man vill, och så gäller även för själva lokalen där begravningen ska äga rum. Det behöver faktiskt inte ens vara en lokal, utan en ceremoni ute i det fria går minst lika bra. Här brukar vi råda de närstående att fundera över vad som skulle passat till den bortgångne, och välja lokal eller plats därefter. Svenska kyrkan erbjuder även en lokal för borgerlig begravning i närheten av Krokom i form av Rödöns bygdegård, som är en klassisk bygdegård med plats för ett åttiotal personer. Bygdegården ligger lite avskilt på landet utanför Krokom, vilket skapar en rofylld stämning inför begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Runtom Krokom finns ett flertal begravningsplatser där det finns flera gravskick att välja mellan. Minneslund finns på Aspåns, Näskott, Rödöns och Ås kyrkogårdar. Urngravar och traditionella gravar finns på alla kyrkogårdarna, och askgravplats finns på Rödöns kyrkogård. Rödöns kyrkogård är för övrigt en mycket vacker kyrkogård med tydlig parkkaraktär. Vid minneslunden firas under sommarmånaderna ibland friluftsgudstjänst med utsikt över den fina parkkyrkogården.

Har du några funderingar eller vill boka en tid för ett första möte så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns här för dig, oavsett om det är i ett fysiskt möte, på Skype eller över telefon.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre